Efter Googles krasch härom veckan där 150.000 användares mail försvann har det fokuserats lite extra på backuptjänsterna. Även jag har tagit en extra titt på mina backuprutiner.
Jag gör regelbundet backup på filer i min dator men har aldrig gjort det på mina onlinetjänster.
Det finns program för att göra backup på gmail till din dator, men det kommer att ta flera dagar att tanka ner all den informationen. Nej det blir inte smidigt.
Min tanke från början har varit att jag använder molntjänster som typ Googles gmail och andra för att inte behöva göra backup. Att det finns någon sorts backup där ute redan. Det borde ju gå att lita på tycker man.

Jag har hittat en tjänst jag tycker verkar fungera bra, den heter Backupify och är gratis upp till 2 gigabyte.

Den tjänsten kan göra backup på:

  • Gmail
  • Google Docs
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Calendar
  • Blogger
  • LinkedIn
  • mfl

Ok. De två gigabyte:n som är gratis äts upp ganska snabbt, men man kan ju fundera över vad man vill göra backup på. I mitt fall gör jag om alla viktiga mail till dokument så jag gör min backup på Google Docs, mina blogger-bloggar och mitt Facebook konto.