Problem:

Ofta har jag ett flersidigt PDF dokument som jag behöver dela så att varje sida blir en separat PDF-fil. Visst kan man sitta och spara ut enskilda sidor ur dokumentet men det kan ta en evighet om det är en stor PDF, kanske en katalog. Den enda vettiga lösningen jag haft tidigare är att använda Adobe Acrobat professional som tyvärr ändå inte är speciellt smidigt och dessutom hutlöst dyrt om man bara ska ha det till det ändamålet.

 

Lösning:

Jag har skapat ett litet superenkelt litet script/program för Mac (SplitPDF.app)som gör att när du släpper en pdf fil på programsymbolen delas den filen automatiskt och sparar alla sidorna som enskilda PDF-filer i en mapp du väljer.

Här, jag delar gärna med mig, var så god, ladda ner det och njut. Hoppas det kan lösa dina problem lika smidigt som mina 🙂

  1. Zippa upp filen
  2. Lägg den i programmappen
  3. OBS! VIKTIGT – öppna programmet första gången genom att högerklicka på programsymbolen och välj öppna i menyn (eller alt+klick om du inte har tvåknapp inställt). Välj därefter ”ÖPPNA” i dialogrutan. (Det är en säkerhetsåtgärd från Apples sida eftersom jag inte är en certifierad Appleutvecklare.) Stäng sedan programmet
  4. Därefter kan du sen dra den PDF du vill dela upp sidorna på och släppa den den programsymbolen som heter SplitPDF
  5. Programmet startar då och frågar var du vill spara delarna, välj vart du vill spara och kör!

PackageIcon

(Klicka på lådan för att ladda ner zippen.)