Filmuppdrag: Live på Debaser, Malmö Kamraterna!

Detta var ett lite lurigt uppdrag i all sin enkelhet men himla kul att göra.
Detta var förutsättningarna:

Låten Getingsommar skulle filmas på ett liveframträdande. Bandet spelade sammanlagt 4 låtar Varav detta var nummer 3. Jag filmade ensam med handhållen kamera och de spelade bara låten en enda gång. Det optimala i en sådan här situation är egentligen om bandet kan spela samma låt flera gånger helst med playback men det gick inte, så jag planerade det så här i stället:

Fokusera på att spela in hela huvudnumret med sångare och läppsynk. Att se sångaren sjunga rätt är ändå viktigast för trovärdigheten.  I de andra låtarna letade jag inklippsbilder. Närbilder, schyssta vinklar och bandmedlemmar som diggar lite allmänt. Man ska dock försöka undvika längre tagningar på instrument där man ser personen spela.  Nåväl det är ju olika takt i olika låtar och det är ibland lite svårt att klippa in gung från en låt i en annan, men man kan faktiskt jobba lite med hastigheten på klippen. Sen kör ju ljuskillarna sitt race så en låt med rött som huvud färg och en annan med gult osv. I alla fall var det en himla kul utmaning. Är det någon som vill ha något filmat och klippt, hör av er!

1 låt, 1 kamera, 1 tagning, med lite inklippsbilder från en annan låt. Filmad från ett härligt gungande publikgolv.

Niklas Lagström

Niklas Lagström driver Lagrafica, ett företag som arbetar med att producera video för webben främst för reklam och marknadsföring. Vårt fokus är att konvertera våra uppdragsgivares produktioner till nya kunder. Vi samarbetar med de bästa reklam och kommunikationsbyråerna för att mäta nyttan och effekten av investeringen hos oss.
För att kunna leverera en helhet erbjuder även Lagrafica tjänster inom produktfotografi och Wordpressutveckling.