Jag älskar film. Så är det bara. När film är som bäst tar sig dessa levande bilder in under huden, in i din egen tankevärld och färgar den med berättarens historia. I bästa fall håller den sig kvar ett tag, du lär dig något, inser något om din värld och dig själv, och kanske, kanske justerar den din livskompass något till en rakare väg mot dina mål.

Att göra film själv är en helt annan femma. Speciellt om man gör den helt själv. Då är den som alla andra kreativa processer ofta brukar vara, kantad av både hög puls och skararrus och samtidigt något smärtsamt och segt.

Den här filmen gjordes helt utan budget och finansiärer. Filmades under en vecka vid svarta havskusten i Bulgarien, i maj 2010. Allt är gjort på egen hand förutom lite proffsig hjälp med ljud- och färgjusteringar i redigeringen av min gode vän Patrik Karlson.
Ett liv på resa är en reseskildring av författaren och reseskribenten Ulla Britta Ramklint som på sitt 83:e år fortfarande reser världen runt och producerar både artielmaterial och böcker.

Kanske är det inte en oscarvinnare, men det är i alla fall en intressant historia berätta av en människa med ett spännande liv i bagaget.
Vassego. Hoppas du gillar den. Kommentera gärna! / Niklas